lauantai 7. tammikuuta 2012

Suu makeaksi

Loppiaisaamuna pikkuneiti kyseli mitä meillä olisi jälkiruuaksi. Se on hänelle hyvin yleinen kysymys useimpina päivinä ja tavallisena arkipäivänä olisin vastannut: "mandariineja". Nyt ajattelin kuitenkin pyhäpäivän kunniaksi tehdä jotain hyvää. Katsaus kaappeihin; jääkaapissa  oli vajaa puolikas purkki mascarponea ja kuiva-ainekaapissa savoiardikeksejä eli tiedossa olisi tiramisua.  Tein jokaiselle oman annostiramisun perinteisellä italialaisella reseptillä.

ANNOSTIRAMISUT
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
100g mascarponea
n 1 dl espressoa
3 rkl DiSaronno-likööriä
8 savoiardikeksiä
*
pari palaa tummaa suklaata

1. Keitä espresso ja anna sen jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen espressoon likööri
2. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää mascarpone ja sekoita hyvin. Yhdistä valkuaisvaahto mascarponekeltuaisseokseen kevyesti nostellen
4. Kostuta keksit kahvissa ja laita jokaisen tarkoilulasin pohjalle kerros keksiä. Keksi saa olla pehmeää, mutta ei mössöä. Lisää kerros munamascarponevaahtoa, kerros kostutettua keksiä ja päällimmäiseksi kerros munamascarponevaahtoa. Nosta annokset jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi
5. Tarjolle tuotaessa raasta päälle tummaa suklaata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti