tiistai 24. tammikuuta 2012

Kalaa ja vihanneksia keitossa

Sunnuntaina käytin lohifileestä reilun puolikkaan teriyakiloheen. Vajaan puolikkaan säästin tämänpäiväiseen yrttiseen lohi-vihanneskeittoon. Valmistin keiton jo eilen ja keitin vihannekset vain puolikypsiksi, jotta niissä tänään lämmittämisen jälkeen säilyi mukava purutuntuma. 
YRTTINEN LOHI-VIHANNESKEITTO
6-8 annosta

500g lohta
4 isohkoa kiinteää perunaa
4 isoa porkkanaa
pieni kukkakaali
15 cm pala purjoa
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
200g (pakaste)herneitä
150g katkarapuja  (pakaste)
kalaliemikuutio
vettä
200g kevyt yrttituorejuustoa
*
tuoretta basilikaa
1. Kuori porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Kuori perunat ja leikkaa  kuutioiksi. Halkaise purjo, huuhtele ja ja leikkaa viipaleiksi.Poista kukkakaalista lehdet ja kanta, irrottele nuput "lusikalla nautittavan" kokoisiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulin kynnet
2. Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee kuutioiksi
3. Kuullota purjo ja valkosipuli rypsiöljyssä. Lisää pari litraa vettä (itse keitän veden vedenkeittimellä, nopeuttaa ja säästää sähköä) ja kalaliemikuutio. Lisää porkkanaviipaleet ja anna kiehua hiljakseen pari minuuttia. Lisää perunakuutiot ja anna kiehua pari minuuttia ja lisää kukkakaali ja lohi. Anna kiehua pari minuuttia ja lisää jäiset katkaravut ja herneet sekä tuorejuusto, sekoita ja kun keitto jälleen kiehuu, nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.  Tällä tavalla vihannekset kestävät lämmityksen seuraavana päivänä ja  ovat silti al dente. Jos keiton tarjoaa heti, pitää porkkanoita, perunoita ja kukkakaalia keittää vähän kauemmin. Herneet ja katkaravut voisi lisätä myös seuraavana päivänä
4. Viimeistele keitto  tuoreella basilikalla ja tarjoile ruisleivän kanssa

1 kommentti:

  1. Mmmm kalakeitto on tosi hyvä! Tein eilen lohi-seiti keiton, haluan kokeilla katkarapujien kanssa kuten sinä teit ^^

    VastaaPoista