torstai 26. tammikuuta 2012

Uunipunajuuria ja vuohenjuustoa

Olen joskus ennenkin maininnut, että pidän paljon punajuurista. Niitä tulee valmistettua ruuaksi vain liian harvoin. Toisaalta jos innostun punajuurista tai jostain muusta raaka-aineesta, sitä löytyy monesta ruuasta muutaman viikon  sisällä. Teini syö punajuuria, mutta pikkuneiti vähän nirsoilee, tosin hänkin maistaa kaikkea. Tämä ohje on parin viikon takaa sunnuntailta, mutta nytkin jääkaapissa odottelee pussillinen  punajuuria. Ajatus olisi tehdä Lindströminpihvejä.
vuoka menossa takaisin uuniin

UUNIPUNAJUURIA JA VUOHENJUUSTOA

1 kg tuoreita punajuuria
4 valkosipulinkynttä
kylmäpuristettua rypsiöljyä
tuoretta timjamia
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
pehmeää vuohenjuustoa
pinjansiemeniä

1. Kuori punajuuret ja leikkaa ne neljään osaan lohkoiksi ( minun punajuureni olivat aika pieniä). Kuori ja halkaise valkosipulit
2. Laita punajuuret ja valkosipulit uunivuokaan ja liruttele päälle rypsiöljyä.  Mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele timjaminoksia sinne tänne punajuurten väliin
3. Paista  225 asteessa n  45 minuuttia. Lisää pehmeää vuohenjuustoa pinnalle ja nosta punajuuret takaisin uuniin pariksi minuutiksi, jotta juusto sulaa vähän. Ripottele mukaan pinjansiemeniä

Tällä kertaa laitoin punajuuret hiljakseen hautumaan uuniin samaan aikaan possun ulkofileen  (1,5kg) kanssa 125 asteeseen ja lähdin perheen kanssa luistelemaan. Kun palasimme vajaan kahden tunnin kuluttua, liha oli 70 asteista ja valmis uunista otettavaksi. Lisäsin punajuuriin vuohenjuuston ja nostin uunin lämpötilaa 250 asteeseen viideksi minuutiksi ja viimeistelin ruuat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti