lauantai 7. tammikuuta 2012

Lehdistä leikattua

Joululomaviikolla vietin yhden iltapäivän sohvannurkassa istuen ja selaillen ruokalehtiä. Tarkoituksena oli vähän pienentää lehtipinoa. Aina mielenkiintoisen reseptin lukiessani revin sen talteen ja loput lehdestä sai mennä keräykseen. Aivan uusimpien lehtien kohdalla en näin tehnyt, vaan niitä aion lueskella vielä kokonaisina. Näitä mielenkiintoisia reseptejä kertyi sitten mukava pino. Lajittelin pinon vielä toteutetaan a) tammikuun aikana ja b) joskus myöhemmin kasoihin. Tämänpäiväinen lounas on toteutetaan tammikuussa satoa. Lehden nimeä ei ole jäljellä, mutta näyttää Glorialta tai Glorian Ruoka&Viiniltä. Alla oleva resepti on kaksinkertainen ja siitä riittää kahdeksalle.

PIPARJUURIKERMALLA MAUSTETTU LOHILAATIKKO

2 kg kiinteitä perunoita
1 kg lohifileetä
  4 isoa sipulia
(1 purjo- en laittanut)
4 rkl raastettua piparjuurta (tai 4 tl piparjuurta tuubissa)
suolaa
valkopippuria myllystä
2 tl sokeria
rypsiöljyä
voita
6 dl kermaa

1. Keitä perunat. Anna niiden jäähtyä, kuori ja viipaloi
2. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota voi-rypsiöljyseoksessa pehmeäksi. Kuori ja raasta piparjuuri
3. Leikkaa lohi ensin viipaleiksi ja viipaleet edelleen suikaleiksi
4. Voitele uunivuoka voilla. Lado vuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja lohta. Mausta kerrokset suolalla, sokerilla, pippurilla ja piparjuuriraasteella. Jätä päällimmäiseksi perunakerros. Laita pinnalle voinokareita. Kaada kerma päälle
5. Paista 175-asteessa 45 minuuttia. Tarjoile etikkapunajuurten kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti