lauantai 29. tammikuuta 2011

Hemmotteluaamiainen

Viikonloppuisin on aikaa heräillä rauhassa, juoda mukillinen maitokahvia ja miettiä mitä tekisi aamiaiseksi. Usein mennään perinteisesti munakokkeli -, pekonilinjalla, usein pekonin kyllä korvaa savulohi. Toisinaan taas herkutellaan kaupan valmiilla antimilla. Nyt lähdimme liikkeelle amerikkalaisittain pannukakuilla. Suolaisena lisukkeena pekonia ja vaahterasiirappia. Oudolta kuulostava yhdistelmä, mutta toimii.  Makeana lisukkeena sitruunavaahtoa ja marjoja. Pannukakkujen ja sitruunavaahdon ohje Koti ja keittiön tammikuun numerosta. 

PANNUKAKKUJA JA SITRUUNAVAAHTOA

SITRUUNAVAAHTO:

75g voita
1 dl sokeria
3/4 dl sitruunamehua
2 munaa

1. Mittaa kattilaan voi, sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna kunnes voi ja sokeri sulavat. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää munat hyvin vatkaten
2. Nosta kattila levylle ja kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia kunnes seos sakenee. Anna vaahdon jäähtyä


PANNUKAKUT

2 munaa
1prk (200g) kermaviiliä
1dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2rkl voisulaa
*
paistamiseen voita

1. Sekoita kulhossa munat, kermaviili ja maito. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan voisulan kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi
2. Paista pannukakut miedolla lämmöllä lettu- tai blinipannulla kullanruskeiksi molemmin puolin

Pannukakkuja, pekonia ja vaahterasiirappia

Pannukakkuja, sitruunavaahtoa ja marjoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti