sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Currya Intiasta

Vaikka itämaisissa ruuissa thaimaalais-malesialaiset ovat ehdottomia suosikkeja, täytyy joskus rohkaistua kokeilemaan muidenkin maiden keittiöitä. Helsingin Sanomien ruokasivuilla oli viime lokakuussa juttu intialaisesta keittiöstä. Kanacurry päätyi heti kokeiluun ja osoittautui kaikille mieleiseksi. Nyt teimme porsasvindaloota, tosin broilerista. HS:n mukaan vindaloo on Portugalilaista alkuperää oleva liharuoka, johon tulee etikkaa, valkosipulia ja chiliä. Muokkasin ohjetta lisäämällä purkin kookosmaitoa taittamaan tulisuutta. Maku oli veikeä; happaman makea. Kuvasta tuli valitettavan aneeminen, seuraavan kerran ruoka pitää tarjoilla värikkäiltä lautasilta.

BROILERIVINDALOO

600g broilerin rintafileetä
rypsiöljyä
3 sipulia
6 valkosipulin kynttä
5 tuoretta vihreää chiliä (käytin vain 3)
3 cm pala tuoretta inkivääriä
3 dl vettä
3 rkl viinietikkaa
pieni kuivattu chili
1 tl suolaa
1 rkl fariinisokeria
1 tl sinapinsiemeniä
1 rkl fenkolinsiemeniä
(400g purkki kookosmaitoa)

1. Leikkaa liha reiluiksi paloiksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi. Kuori ja hienonna inkivääri ja sipulit
2. Kuumenna kasarissa öljy ja ruskista lihat
3. Lisää sipulit, jatka paistamista. Lisää chili ja inkivääri
4. Kaada vesi sekaan. Lisää viinietikka, suola ja sokeri sekä huhmaressa hienonnetut kuivattu chili, sinapin- ja fenkolinsiemenet
5. Lisää kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Tarjoile riisin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti