sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Makeaa ja kirpeää

Jonkun blogitekstin innoittamana tulin ostaneeksi pari purkkia kondensoitua maitoa. Purkit jäivät kuitenkin kuiva-ainelaatikkoon keräämään pölyä, kunnes lehdistä repimiäni reseptejä tutkaillessa törmäsin limettipiiraan ohjeeseen. Resepti lienee repäisty Stockkan asiakaslehdestä, mutta kyseessähän on amerikkalainen klassikkoresepti.

KEY LIME PIE /
AMERIKKALAINEN LIMETTIPIIRAS

200g (gluteenittomia) grahamkeksejä
100g margariinia
2 rkl vaaleaa muscovadosokeria

täyte:
4 limetin mehu (1dl)
2 tl raastettua limetin kuorta
4 kananmunan keltuaista
1 prk (400ml) kondensoitua maitoa

marenki:
4 valkuaista
4 rkl tomusokeria

1. Murenna keksit (käsin muovipussiaa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa), lisää sulatettu rasva ja sokeri, sekoita
2.Laita piirasvuokaan (halkaisija 24cm) leivinpaperi ja kaada muruseos vuokaan, painele hyvin pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteessa n. 10 minuuttia, jäähdytä
3. Pese limetit, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito, lisää limetin mehu ja kuoriraaste, sekoita hyvin. Kaada piirakkapohjalle ja tasoita. Paista 15 minuuttia 225-asteessa. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin kiinteytymään
4. Tarjoiltaessa viimeistele pinta marenkikuorrutuksella. Sekoita valkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto piiraan päälle ja tee puhalluslampulla rusketusraidat
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti