Jonkun blogitekstin innoittamana tulin ostaneeksi pari purkkia kondensoitua maitoa. Purkit jäivät kuitenkin kuiva-ainelaatikkoon keräämään pölyä, kunnes lehdistä repimiäni reseptejä tutkaillessa törmäsin limettipiiraan ohjeeseen. Resepti lienee repäisty Stockkan asiakaslehdestä, mutta kyseessähän on amerikkalainen klassikkoresepti.
KEY LIME PIE /
AMERIKKALAINEN LIMETTIPIIRAS
200g (gluteenittomia) grahamkeksejä
100g margariinia
2 rkl vaaleaa muscovadosokeria
täyte:
4 limetin mehu (1dl)
2 tl raastettua limetin kuorta
4 kananmunan keltuaista
1 prk (400ml) kondensoitua maitoa
marenki:
4 valkuaista
4 rkl tomusokeria
1. Murenna keksit (käsin muovipussiaa kaulimen avulla tai monitoimikoneessa), lisää sulatettu rasva ja sokeri, sekoita
2.Laita piirasvuokaan (halkaisija 24cm) leivinpaperi ja kaada muruseos vuokaan, painele hyvin pohjalle ja reunoille. Paista 175-asteessa n. 10 minuuttia, jäähdytä
3. Pese limetit, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita keltuaiset ja kondensoitu maito, lisää limetin mehu ja kuoriraaste, sekoita hyvin. Kaada piirakkapohjalle ja tasoita. Paista 15 minuuttia 225-asteessa. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin kiinteytymään
4. Tarjoiltaessa viimeistele pinta marenkikuorrutuksella. Sekoita valkuaiset ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Levitä vaahto piiraan päälle ja tee puhalluslampulla rusketusraidat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti