Tammikuun ruuat ovat olleet lapsiperheen tavallista kotiruokaa; keittoja, laatikoita, kastikkeita. Samalla on siivottu pakastinta. Viikolla pakastimen kätköistä löytyi reilu paketti nakkeja, miten lienevätkään sinne päätyneet, yleensä kun tulevat syödyksi vaikka suoraan paketista. Lasten iloksi ruokana oli siis nakkikastiketta ja perunamuusia. Yleensä laitan kastikkeeseen pari ruokalusikallista ketsuppia, mutta nyt mausteeksi pääsi jääkaapista löytyneen sinappikurkkusalaattipurkin loppu.
NAKKIKASTIKE
500g nakkeja
sipuli
oivariinia
vehnäjauhoja
lihaliemikuutio
vettä
mustapippuria
(sinappikurkkusalaattia)
1. Viipaloi nakit. Kuori ja hienonna sipuli
2. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista nakkeja hetki. Lisää sipulit ja paista kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Kaada kulhoon odottamaan
3. Lisää pannulle nokare oivariinia ja muutama lusikallinen vehnäjauhoja, sekoittele hyvin kunnes jauhot ruskistuvat. Lisää vesi ja liemikuutio, sekoita hyvin. Lisää nakit ja sipulit, anna hautua muutama minuuttia. Lisää lopuksi mausteet
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti