sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Täydelliseen pyrkimässä

Keski-Euroopassa hotellissa yöpyessä aamiaisella on tarjolla jumalaisen samettista munakokkelia. Tavallisesta suomalaisesta munakokkelista  tämän erottaa vähäinen nesteen määrä, sekä se, että neste lisätään vasta lopussa pysäyttämään munien kypsyminen. Ja ainakaan minä en ole ennen laittanut munakokkeliin kermaa. Mutta mitäpä pieni kermatilkka ei parantaisi! Munakokkelin voi valmistaa myös ilman kermaa, sillä samettisuuden takana on hitaahko kypsennys keskilämmöllä ja ahkera sekoittaminen.


LIKI TÄYDELLINEN MUNAKOKKELI

8 munaa
voita
suolaa
pippuria
4 rkl kermaa
yrttejä maun mukaan

1. Ota munat ajoissa huoneenlämpöön. Vatkaa munien rakenne hyvin rikki
2. Kuumenna pannu ja laita voita pannulle. Kun voi on sulaa, kaada munaseos pannulle.  Sekoita munaseosta lakkaamatta, kunnes se alkaa saostua. Viimeiset pari minuuttia sekoita voimakkaasti. Kun seos on sopivan paksuista lisää kerma, sekoita hyvin. Mausta mieleiseksesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti