"Peruna on perusruokaa" rallatus taitaa olla 70-luvulta. Liekö ollut joku Kotimaiset kasvikset yhdistyksen kehittämä slogan. Vaikka pasta koittaa vallata alaa, on peruna meidän perheessämme pysynyt säännöllisssä käytössä. Eräs suosikki perustuu perunamuusin kierrätykseen ja tässä toinen kierrätystuote.
PURJO-PERUNAKEITTO
perunamuusia
purjo
rypsiöljyä
kasvisliemikuutio
vettä
valkopippuria
muskottia
valkopippuria
muskottia
*
raejuustoa
1. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin, leikkaa palasiksi
2. Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää purjot ja kuullota. Lisää kasvisliemikuutio ja muutama desi vettä. Keitä kymmenisen minuuttia. Soseuta purjot sauvasekoittimella, sekoita perunamuusi sekaan, lisää vettä Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiehua hetki välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta ja sekoita lopuksi tasaiseksi sauvasekoittimella
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti