sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Mysin maksaa

Taitaa olla aika katkaista pitkään jatkun blogihiljaisuus. Joulun aikaan tehdyt ja kuvatut ruuat saavat odottaa julkaisuaan ensi joulun alle. Niinhän mediassa yleensäkin tehdään, kauniin lumiset otokset ovat edelliseltä talvelta. Aloittelen siis näistä tämän vuoden puolella kokatuista. Useimmiten tavallista kotiruokaa, ja ainakin yhtenä iltana viikossa kauhan varressa on ollut teini. Ja aivan oma-aloitteisesti! Tällöin ruokana on yleensä pastaa. Tämän vuoden saa kuitenkin avata eräs perheen lempi raaka-aineista; maksa. Ohje on alunperin Mysi Lahtisen  ja minä olen sen saanut Päiviltä Turusta. Kiitos! Tätä tehdään uudestaan.

KERMAMAKSAA NELJÄLLE

600g tuoretta naudanmaksaa
voita
valkopippuria
1 dl vettä
2-(3) lihaliemikuutiota
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa

1. Viipaloi maksa ja leikkaa viipaleet hieman pienemmiksi paloiksi (alkuperäisessä ohjeessa maksa suikaloitiin). Sulata voi pannulla ja paista maksapalaset molemmin puolin. Mausta valkopippurilla
2. Kaada pannulle vettä sen verran, että maksapalaset peittyvät ja murusta sekaan liemikuutiot. Keitä maksaa kymmenisen minuuttia
3. Kaada vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot pannulla, sekoita hyvin. Lisää puolet kermasta ja kypsennä toiset kymmenen minuuttia. Älä anna ruuan kuivahtaa, eli lisää vettä tarvittaessa. Kaada loput kermasta pannulle ja anna kiehahtaa. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti