keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Jokapäiväinen leipä

Nuoruudessa ostosmatka Jyväskylään ja siellä Anttilassa (!) nautittu ateria olivat harvinaista hupia. Erilaiset leivät toimivat "kevyenä" välipalana, sillä amerikan pikaruokapaikkoja ei vielä ollut. Tänään teinin jo tehdessä lähtöä treeneihin valmistui liki klassikko - oopperaleipä. Mistähän nimi ooppera tulee, tuskin oopperan jälkeen on näitä syöty. Googlaillessa leipään näyttivät kuuluvan toisinaan myös punajuuri ja suolakurkku. Nyt mentiin pelkistetyllä linjalla. Kuvassa näkyvät kurkkuviipaleet ja tomaattilohkot saa tulkita vitsiksi. Anttilan baarissa niiden lisäksi lautaselta köytyi myös persiljaa. Yrttiruukkuni basilika ja herneenversot olisivat olleet aivan liian moderneja.

OOPPERALEIPÄ
4 leipää

4oog paistijauhelihaa
1/4 dl korppujauhoja
2 rkl soijaa
caynnepippuria, mustapippuria
vettä
1 pieni sipuli
1 kananmuna
***
4 viipaletta real-leipää
1 punasipuli
dijon-sinappia
4 kananmunaa

1. Valmista pihvitaikina. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota kevyesti. Kaada korppujauhot ja soija kulhoon, lisää mausteet. Lisää vettä kunnes saat tahnamaisen seoksen. Lisää jauheliha, kuullotettu sipuli ja kananmuna, sekoita taikinaksi. Muotoile 4 pihviä ja paista molemmin puolin
2. Kuori ja viipaloi punasipuli, paista munat " sunny side up" ja käytä leipäviipaleet lämpiämässä pannulla jolla paistoit pihvit
3. Kokoa leivät. Voitele leipäviipale dijon-sinapilla, laita päälle kuullotettua punasipulia, pihvi ja paistettu muna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti