sunnuntai 19. elokuuta 2018

Pakastealtaasta metsästettyä

Teimme viikolla vietnamislaisia kevätrullia. Lähimarketeista ei löytynyt riisipaperia, joten yrittäjä teki reissun Hakaniemeen, jossa on useampikin itämaiseen ruokaan erikoistunut liike. Samalla hän käveli läpi Hakaniemen "väistökauppahallin". Matkaan tarttui muunmuassa kilo pakastettua fasaaninrintaa. Koska perheessä ei ole metsästäjää, eikä fasaaninmetsästys liene vielä alkanutkaan, sallittakoon pakasteen käyttö. Tiedän, että fasaaninrinta pitäisi tarjoilla roseena: ensin väri pannulla ja sitten hetkeksi uuniin. Muistissa oli kuitenkin aiemmin blogimaailmassa lukemani italialaista alkuperää oleva resepti kokonaiselle fasaanille. Ohjeeni on sovellus siitä. Marsalaviiniä etsiskelin Alkossa pitkään, kesäapulaisellä ei ollut aavistustakaan mistä tuotteesta oli kysymys. Kokeneempi myyjä opasti sherryhyllylle. Entinen teini ei oikein välitä oliiveista, joten lisäsin pataan tomaatteja korvaamaan osan oliiveista. Samalla lisäsin sokeria, jotta sain maut tasapainoon. Kastikkeesta tuli todella hyvää! Eikä fasaanikaan hassumpaa ollut.



FASAANIA OLIIVIEN JA TOMAATIN KANSSA
(kuudelle- kahdeksalle)
1 kg fasaaninrintaa
10 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 prk Kalamata-oliiveja (oliiveja n 250g)
500g kirsikkatomaatteja
15 isoa kaprista
paketti pekonia
voita, rypsiöljyä
2 1/2 dl marsalaviiniä
lihalientä
tuoretta korianteria ja timjamia
suolaa, mustapippuria, muscovadosokeria

1. Sulata fasaaninrinnat jääkaapissa yön yli
2. Leikkaa pekonit pieneksi ja paista voin ja rypsiöljyn seoksessa. Siirrä pataan
3. Halkaise salottisipulit ja poista kuori. Lisää pekoninpaistopannulle reilu nokare voita ja paista sipulit siinä. Siirrä pataan
4. Lisää pannulle voita ja rypsiöljyä ja paista fasaaninrintoihin väri molemmin puolin muutamassa erässä. Suolaa ja pippuroi ja siirrä pataan. Lisää pannulle marsala ja anna kiehahtaa. Kaada marsala pataan
5. Kuori ja halkaise valkosipulit. Puolita kirsikkatomaatit. Lisää valkosipulit, kirsikkatomaatit, kaprikset, ruokalusikallinen sokeria sekä timjamin ja rosmariinin oksat pataan. Kaada pataan lihalientä, kunnes aineet melkein peittyvät. Sekoita, jotta oliivit, tomaatit ja kaprikset ovat tasaisesti. Lisää pinnalle muutama nokare voita ja laita kansi päälle
6. Anna padan hautua hellalla tunnin verran. Maista lientä välillä ja mausta tarpeen mukaan
7. Tarjoile paahdettujen perunoiden kanssa. Myös pasta sopii tämän kanssa. Hienonna tällöin fasaaninrinnat kastikkeen sekaan ragun tapaan

Valmistusaika: 30 min + hauduttaminen 1 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti