maanantai 16. tammikuuta 2017

Uunilohi

On mukava  selailla ruokalehtiä tai seikkailla ruokablogeissa ja etsiä jotain uutta. Tavallisen arkiruuan keksiminen sen sijaan tuntuu usein vaikealta. Silloin on helpointa tehdä jotain vanhalla tutulla kaavalla. Jääkaapissa on vieläkin pari purkkia ranskankermaa nuorison uudenvuoden juhlista: "tortilloja ja lautapelejä", siksi lohi pääsi uimaan kerman sekaan. Kun kalan laittaa ensin vuokaan nahkapuoli ylöspäin, saa pienen paistamisen jälkeen nahan kätevästi pois. Lohen lisäksi tarjolla keitettyjä perunoita ja salaattia siitä mitä jääkaapista löytyy.


PERINTEINEN UUNILOHI
600g lohta
tilliä
1 prk ranskankermaa
1/2 sitruunanmehu
suolaa, mustapippuria

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen
2. Purista sitruunanmehu ranskankerman sekaan, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna reilusti tilliä
3. Voitele uunivuoka rypsiöljyllä. Nosta lohi vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Paista 10 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja pyöritä nahka pois. Ripottele puolet tillistä lohen päälle. Levitä ranskankerma lohen pinnalle ja paista vielä 10-15 minuuttia riippuen kalan paksuudesta ja siitä kuinka kypsää lohta haluat. Ripottele loppu tilli pinnalle

Valmistusaika: 25 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti