lauantai 14. tammikuuta 2017

Paahdettua valkosuklaata

Joululoman viimeisenä sunnuntaina kävimme Helsinki Lux-tapahtumassa ja ruokailimme ravintolassa. Myös lauantaina juhlistimme loman loppumista hyvällä ruualla. Jälkiruokana uusi versio vanhasta tutusta, pannacotasta. Valkosuklaan paahtaminen uunissa kuulostaa hullulta, mutta kannattaa. Suklaa ei sula, vaan saa  hienon kinuskisen maun. Tarkkana saa tosin olla, sillä suklaa ei saa palaakaan. Alkuperäisen ohjeen 5 minuuttia paahtamiseen ei meidän uunissamme riittänyt, vaan paahtamista tarvittiin liki 10 minuuttia
PANNACOTTA PAAHDETUSTA VALKOSUKLAASTA

100 + 50g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
1 liivatelehti
1 tl vaniljasokeria

1. Aloita valkosuklaan paahtamisesta. Hienonna valkosuklaa ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 175-asteisessa uunissa, kunnes suklaa ottaa vähän väriä (5-10 min). Seuraa paahtumista, ettei suklaa pala
2. Laita liivatelehti kylmään veteen
3. Sekoita kerma ja sokeri ja kuumenna kiehuvaksi lisää 2/3 (100g) paahdetusta valkosuklaasta. Anna suklaan sulaa (sekoita tarvittaessa sauvasekoittimella) Purista liivatelehdestä liika vesi ja pudota lehti kermaan.  Sekoita hyvin ja kaada seos tarjoiluastioihin. Nosta astiat jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi
4. Hienonna loppu valkosuklaa ja koristele annokset

Valmistusaika: 30 min +  hyytyminen 3 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti