BRUNSSIPUURO
voita
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl rouhittua hasselpähkinää
1/4 dl tummaa ruokokidesokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
iso omena
1 kananmuna
3 dl täysmaitoa
*
kuorrute:
1 dl mantelirouhetta
1/2 dl hasselpähkinöitä puolitettuna
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl rypsiöljyä
1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Voitele uunivuoka (15x25cm). Kuori ja kuutioi omena
2. Sekoita kuivat aineet, lisää omena ja kaada uunivuokaan. Sekoita kananmuna ja maito ja kaada hiutaleiden päälle
3. Sekoita kuorrutteen aineet ja ripottele kuorrute puuron pinnalle. Paista 30 minuuttia kunnes puuro hyytyy ja pinta ruskistuu. Anna puuron tasaantua 15 min ennen tarjoamista. Tarjoile maidon tai vaahterasiirapin tai omenasoseen kanssa
Valmistusaika: 15min + paistaminen 30 min + 15min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti