sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Parempaa puuroa sunnuntaina

Viikonlopun aamiaisemme ajoittuvat lähemmäs puoltapäivää. Juon rauhassa pari kupillista maitokahvia ja luen Hesarin läpi. Samalla suunnittelen aamiaista. Tämän päivän aamiaisen olin päättänyt jo aiemmin. Glorian ruoka & viinissä oli neljä erilaista aamiaista. Niistä munatoasteja tai meillä "reikämunaleipiä", erilaisia vohveleita ja smoothieta meillä on aamiaisella varsin usein. Puuro taas kuuluu mökkiaamiaisiin, kotona sitä tulee tehtyä harvemmin. Nuorison arkiaamu saattaa joskus alkaa kaurapuurolla, mutta nyt söimme kaurapuuroa sunnuntaina. Jalostettua versiota, jopa yrittäjä piti. Meille kolmelle puuro pelkkä riitti hyvin, mutta se sopisi myös osaksi brunssia.  Vähän varioin alkuperäistä ohjetta; fariinisokeri vaihtui ruokokidesokeriin ja kurpitsansiemenet korvasin mantelirouheella.


BRUNSSIPUURO

voita
2 1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl rouhittua hasselpähkinää
1/4 dl tummaa ruokokidesokeria
1/2 tl kanelia
1/4 tl kardemummaa
ripaus suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
iso omena
1 kananmuna
3 dl täysmaitoa
*
kuorrute:
1 dl mantelirouhetta
1/2 dl hasselpähkinöitä puolitettuna
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl rypsiöljyä

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Voitele uunivuoka (15x25cm). Kuori ja kuutioi omena
2. Sekoita kuivat aineet, lisää omena ja kaada uunivuokaan. Sekoita kananmuna ja maito ja kaada hiutaleiden päälle
3. Sekoita kuorrutteen aineet ja ripottele kuorrute puuron pinnalle. Paista 30 minuuttia kunnes puuro hyytyy ja pinta ruskistuu. Anna puuron tasaantua 15 min ennen tarjoamista. Tarjoile maidon tai vaahterasiirapin tai omenasoseen kanssa

Valmistusaika: 15min + paistaminen 30 min +  15min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti