torstai 12. tammikuuta 2017

Kasvisruokalupaus

Koska pavut ja muut kasviperäiset proteiinilähteet kelpaavat koko perheelle, yritämme pitää ainakin yhden kasvisruokapäivän viikossa. Ja koska kolmelle hengelle on vaikea kokata, samaa kasvisruokaa taidetaan syödä parikin päivää. Kokeilu alkoi punajuuresta, jota sattui jääkaapin vihanneslokerosta löytymään. Vähän googlailua ja tuloksena kaikille maistuvat pihvit. Resepti sovellus monesta ohjeesta. Googlailun tuloksena käytin myös  ranskankermaa, kun sain uudenvuoden tortilloita varten hankitutut ranskankermat vähenemään näin. Ranskankerman tilalla voi käyttää vaikka kermaviiliä tai kananmunaa. Tarjoilin pihvit sinihomejuustolla maustetun (kevyt)kermaviilin ja höyrytetyn parsakaalin ja salaatin kanssa.

PUNAJUURI-LINSSIPIHVIT
(munaton, gluteeniton)

350g tuoretta punajuurta raastettuna
2 dl punaisia linssejä (raakana)
vettä+ kasvisliemikuutio
1 dl kauralesettä
(varmista leseiden puhtaus, jotta sopivat gluneenittomaan ruokavalioon)
1/2 dl ranskankermaa
tuoretta rosmariinia
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Keitä linssit kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan, valuta. Hienonna rosmariini
2. Sekoita punajuuriraaste, linssit, hienonnettu rosmariini ja ranskankerma. Ripottele pinnalle puolet leseestä, sekoita hyvin. Ripottele pinnalle loput leseet ja sekoita hyvin (näin saat leseet tasaisesti taikinaan). Mausta ja anna taikinan tekeytyä vartti
3. Paista pihvit pannulla rypsiöljyssä molemmin puolin 5-7 min /puoli tai uunissa 200-asteessa  30 minuuttia, käännä pihvit paistamisen puolessa välissä

Valmistusaika: 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti