torstai 19. tammikuuta 2017

Sunnuntailounas

Mummin uunibroileri oli nuorison lempiruokaa. Olin pitkään tekemättä kokonaista broileri uunissa, sillä en pystynyt kilpailemaan mummin  kanssa. Kerran uskalsin kokeilla, ja koska kaikki pitivät, on meillä nykyään uunibroileria säännöllisen epäsäännöllisesti. Tavallisesti silloin, kun en muuta keksi sunnuntailounaalle. Nyt broileri sai itämaisen makumaailman ja seurakseen hedelmäsalsaa. Kolmelle hengelle riitti tästä sunnuntailounaan lisäksi vielä maanantain iltaruoka.

UUNIBROILERIA JA HEDELMÄSALSAA

kokonainen broileri
100g huoneenlämpöistä voita
1 dl ketjap manis-kastiketta

SALSA
1/2 ananas (kypsä)
1 mango (kypsä)
pieni munasipuli
pieni punainen chili
limetti
suolaa, mustapippuria
liraus rypsiöljyä

1. Sekoita voi ja ketjap manis sauvasekoittimella. Työnnä sormet broilerin nahan alle ja irrota nahka lihasta. Levitä voi-ketjap manis -seosta nahan ja lihan väliin. Paista broileri 175 asteessa 1 t 30 min, käännä broileri pari kertaa paistamisen aikana ja valele vuokaan valuneella nesteellä. Kun paistoaikaan on jäljellä puoli tuntia, lisää vuokaan mieleisiäsi vihaksia paloiteltuna, nyt parsakaalia ja porkkanaa
2. Kuori ja kuutioi ananas ja mango. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Raasta limetin kuori ja purista puolen limetin mehu. Sekoita salsan aineet, lisää liraus rypsiöljyä ja mausta. Anna maustua broilerin kypsentämisen ajan
3. Keitä lisäksi basmatiriisiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti