WASABI-BROILERIPYÖRYKÄT MISO-LIEMESSÄ
Pyörykkätaikina:
400g broilerin jauhelihaa
1 tl wasabitahnaa
4 rkl ketjap manis-kastiketta
1 rkl soijakastiketta
1 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl mantelijauhoa
liemi:
1 l vettä
3 pss misokeittoaineksia
2 porkkanaa
1/2 pientä kiinankaalia
2 cm inkivääriä
4 kananmunaa
ruohosipulia
1. Valmista pyörykkätaikina. Hienonna korianterin siemenet morttelissa ja sekoita kaikki taikinan aineet yhteen. Anna taikinan levätä hetki
2. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja suikaloi inkivääri ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kiinankaali
3. Kiehauta misokeittoaineet ja inkiväärisuikaleet vedessä. Pyörittele taikina pulliksi (tai nostele parilla lusikalla nokareita suoraan kiehuvaan liemeen, kuten minä tein). Keitä pyörykät kypsiksi ja nosta reikäkauhalla lautaselle. Lisää porkkanat ja kaalin kantaosat liemeen. Keitä viitisen minuuttia. Lisää loput kiinankaalit ja nosta kypsät pyörykät liemeen. Keitä pari minuuttia
4. Riko kananmunat yksitellen kuppiin ja kaada muna kerrallaan kiehuvaan liemeen. Keitä pari minuuttia. Nosta keitto tarjolle ja hienonna ruohosipulia pinnalle
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti