keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Hauskaa vappua!

Mökillä munkit kuuluvat niin vapun kuin juhannuksenkin kahvi- ja jälkiruokapöytään. Paistaminen sujuu mukavasti grillikatoksella. Kotona en ole tainnut paistaa munkkeja koskaan. Tämä vappu menee rauhallisesti ilman aaton juhlintaa tai edes vappupäivän ravintolalounasta. Pikamunkit loihtivat helposti vappuista tunnelmaa. Kaikki aineet vain sekoitetaan ja nostatusta ei tarvita. Näihin munkkeihin appelsiini antaa raikasta makua. Vaihdoin kuorrutteeksi valkosuklaan tilalle tomusokeri-appelsiinimehun. Ohje Maku-lehdestä 2/14


VAPUN RAHKAMUNKIT
(20kpl)

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
50g voita
1 prk (250g) maitorahkaa
1 kananmuna
2 rkl appelsiinimehua
2 tl appelsiinikuorta

paistamiseen:
1 l rypsiöljyä

kuorrutus:
hienoa sokeria
*
tomusokeria
appelsiinimehua
keltaista karamelliväriä
*
strösseliä
*
kookoshiutaleita

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi, lisää se ja muut taikinan aineet ja sekoita taikinaksi
2. Pyörittele jauhotetuin käsin 20 ruokalusikallisen kokoista palloa ja jätä ne leivinlaudalle
3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi (käytä lämpömittaria, tai pudota öljyyn pala vaaleaa leipää, kun se alkaa heti muuttua kullan ruskeaksi, öljy on sopivan lämpöistä). Paista munkit  kullanruskeiksi välillä käännellen noin 5 munkin erissä (tähän menee noin 4 minuuttia/erä). Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle
4. Jos kuorrutat munkit anna jäähtyä, muuten kieritä vielä lämpimät munkit hienossa sokerissa.
5. Tee munkeille kuorrute sekoittamalla tilkkaan appelsiinimehua niin paljon tomusokeria, että saat notkean seoksen. Sekoita mukaan vielä tippa keltaista karamelliväriä
6. Kasta jäähtyneet munkit kuorrutteeseen ja sen jälkeen joko kookoshiutaleisiin tai strösseliin. Anna kuorrutteen jähmettyä
7. Pikamunkit ovat parhaimmillaan samana päivänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti