lauantai 26. huhtikuuta 2014

Vielä ehtii

Käväisimme Pääsiäisenä veljellä kahvilla, lapsille oli tarjolla myös kotitekoista simaa. Minä olen aina ollut myöhässä ja tajunnut vasta vappuaattona, että simaakin olisi voinut tehdä. Heti kotiuduttuamme mökiltä laitoimmekin neidin kanssa siman tekeytymään. Ohjehan löytyy fariinisokeripussin kyljestä ainakin näin keväällä. Koska tämä blogi on keittokirja myös jälkikasvulle, kirjoitan ohjeen kuitenkin tännekin. Ensimmäinen erä valmistui nopeasti ja laitoin varmuudeksi vielä toisen setin tulemaan, jotta meillä on simaa vielä vappunakin.


PERINTEINEN SIMA

4 l vettä
250g fariinisokeria
250g hienoa sokeria
2 sitruunaa ( tai muutama limetti)
1/5 tl tuorehiivaa
rusinoita

1. Mittaa sokerit isoon kattilaan. Keitä 2 litraa vettä ja kaada sokerien päälle. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää 2 litraa kylmää vettä ja sitruunoiden mehu, voit korvata osan sitruunan mehusta limetin mehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
2. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan nestettä ja sekoita simaan. Anna tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä
3. Laita pulloihin muutama rusina, 1 tl hienoa sokeria ja kaada sima päälle. Kierrä korkit kiinni, ei liian tiukkaan. Laita pullot jääkaappiin, sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Tähän menee noin viikko. Jos haluat nopeuttaa prosessia pidä pullot huoneenlämmössä. Säilytä valmis sima jääkaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti