torstai 1. toukokuuta 2014

Vappubrunssi

Ulkona taitaa olla tyypillinen kolea vappupäivän sää. Keväiset maut brunssilla vievät kuitenkin ajatukset jo kesää kohti. Kananmuna jossain muodossa kuuluu aina brunssiin. Tänään käytin Maku-lehden ohjetta, jossa kananmuna valmistettiin hyydykkeiksi pienissä annosvuuissa. Minä tein hyydykkeen yhteen isompaan vuokaan. Makua hyydykkeelle antaa parsa. Neiti rakastaa parsaa eikä pidä kananmunasta, mutta kun ruokaa kutsuttiin parsahyydykkeeksi, se kelpasi hänellekin hyvin. Lisäksi tarjolla oli siianmätiä, savulohta, parmankinkkua, kirsikkatomaatteja, paahtoleipää, appelsiinituoremehua sekä kahvia

PARSA-MUNAHYYDYKE
(kuudelle)

1/2 nippua vihreää parsaa
2 salottisipulia
7 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl parmesaania hienoksi raastettuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
ripaus mustapippuria
voita

1. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Leikkaa parsat paloiksi, mutta jätä nuput ehjiksi
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa pehmeiksi
3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää kerma, raastettu parmesaani, sipuli ja mausteet
4. Voitele uunivuoka. Kaada hyydykemassa vuokaan. Lisää parsat sekaan tasaisesti joka puolelle
5. Paista hyydykettä noin puoli tuntia 175-asteessa.  Tarjoile hyydyke välittömästi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti