tiistai 15. kesäkuuta 2010

Sesonkiruokaa II

Pohdimme pikkuneidin kanssa erilaisia raparperiruokia. Leivonnaiset olivat ehdottomalla ykkössijalla. Hyvänä kakkosena oli kiisseli. Yrittäjä olisi pitänyt happamasta ohuesta sopasta, jota voi käyttää jopa janojuomana. Tiesin pikkuneidin kuitenkin olevan makean perään, joten raparperia pääsivät maustamaan viimeiset pakastemansikat.


RAPARPERI-MANSIKKAKIISSELI

1 l raparperiviipaleita
1 l vettä
1 dl sokeria
5 rkl perunajauhoja + 1 dl vettä
5 dl pakastemansikoita

1. Laita raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä hiljakseen 10 minuuttia
2. Sekoita perunajauhot ja vesi. Ota kattila liedeltä ja sekoita suurus sekaan. Nosta kattila takaisin liedelle ja sekoittele kunnes seos pulpahtaa kerran
3. Sekoita jäiset mansikat sekaan


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti