lauantai 19. kesäkuuta 2010

Kopiointiako - no, ei varmasti

Loppuviikko vierähti Saksanmaalla työmatkalla. Kuluvana vuonna Pohjoismaihin (ammattikielelläni Nordiciin) ja varsinkin niiden ulkopuolelle suuntautuneet työmatkat ovat vähentyneet alle neljäkseen edellisvuoden tasosta. Tasoa ei todellakaan voi pitää saavutettuna ETUNA . Matkailu työn puitteissa yleensäkin kärsi inflaation 2000-luvun alussa "päästessäni" kotimaisen lentoyhtiön kategoriassa _tosi paljon matkustavien_ joukkoon. Vuonna 2005 työmatkan osuessa Nizzaan heinäkuulla paikallisoppaamme (lue kollega Ranskasta) onnistui johdattamaan meidät mieleenjäävään, ulkoisesti vaatimattomaan paikkaan, aitojen makujen äärelle ja vielä yleisistä matkaoppaista tunnistettavaankin ravintolaan!

Huolellisista etukäteisvalmisteluista huolimatta samanlaista onnea ei ole työmatkalla viime aikona sattunut. Nyt torstaina maailmanlaajuisessa ketjuhotellissa harmitti, ettei ollut kameraa mukana. Menu oli toki rakennetttu vain ryhmälleni, "pieniä helposti kokouksen lomassa syötäviä ruokia", kuten osaston sihteeri etukäteen kuvaili. Menussa mm: mansikkachili-shotti (päätyy varmasti kokeiluun, vaikka tarkka resepti onkin täysi arvaus), sesamgrillatut tonnikalavartaat, grillatut kampasimpukat, mozzarella-tomaattisalaatti, parsaa ja serronoa jne. Huolellisesti aseteltujen pikkuannosten lisäksi maut olivat kohdallaan. Todella harvinaista nykyään. Onneksi illallispaikka "Meerbaar" palautti maankamaralle. Etukäteen tilatusta menusta vai juuri sen vuoksi äärimmäisen hidas tarjoilu ja täysin keskitasoinen ruoka.

Tässä ihan kotikutoinen possunulkofileen ja varhaisperunoiden kaverina tarjoiltu salaatti. Perunakattilassa kiehui päällä myös nippu kesäsipuleita.


TOMAATTIMOZZARELLASALAATTI

tomaatteja
mozzarellaa
basilikaa
hyvää oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

sormisuolaa


1. Poista tomaateista kanta ja viipaloi ne. Viipaloi mozzarella
2. Lado tomaatit, basilikan lehdet ja mozzarellaviipaleet kerroksittain tarjoiluvuokaan
3. Kierrä myllystä mustapippuria ja hierrä vähän suolaa päälle
4. Kierrä muutama basilikan lehti rullalle ja viipaloi. Levitä basilikat ja loraus oliiviöljyä salaatin päälle. Tarjoile heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti