tiistai 25. maaliskuuta 2014

Uusi tuttavuus

Perjantaina ajattelin tehdä teriyakilohta ja sen lisäkkeeksi jotain vihreää kasvista, kuten paksoita. Kaupassa ei kuitenkaan ollut paksoita ja yrittäjä korvasi ne täysin uudella tuttavuudella, mustakaalilla. Tämä meillä harvinainen vihannes tunnetaan Italiassa nimellä cavolo nero ja sitä käytetään muun muassa keitoissa, vaikka tämän Jamie Oliverin reseptin mukaan. Kaali ei nimestään huolimatta ole mustaa, vaan tummanvihreää. Maku on kirpeä, ja kaalin rakenne hauskan kiharainen. Käytin kaalia vähän pinaatin tapaan. Lohen ja kaalin lisäksi tein paistettua riisiä edellispäivän basmatiriisin lopuista. Muutkin paistetun riisin aineet olivat sitä mitä kaapista löytyy. Makua riisiin antoi seesamiöljyllä maustettu suikaleiksi leikattu munakas.


PAISTETTUA MUSTAKAALIA

500g mustakaalia
1/2 punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria
pari siivua pekonia
rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl sitruunanmehua

1. Hienonna pekonit. Halkaisen chili ja poista siemenet ja hienonna. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Poista kaalista mahdolliset huonot osat ja lehtiruodin alaosa, huuhtele ja kuivaa kaali ja suikaloi kaalit reiluiksi suikaleiksi
2. Laita pekonit kuumalle pannulle ja paista kunnes ne alkavat saada väriä, lisää loraus rypsiöljyä sekä chili ja valkosipuli. Lisää kaali ja paista sekoitellen reilu viisi  minuuttia, mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti