sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kannattiko kokeilla?

Voiko tätä edes myöntää?  Tai saati enää blogata? Enempiä selittelemättä teimme vihdoin pari vuotta sitten kohauttanutta avokadopastaa. Pidämme avokadosta, chilistä, valkosipulista, limetistä, yrteistä ja pastasta ja silti tämä on jäänyt kokeilematta. Nyt pikaista lounasta miettiessäni aineet löytyivät sopivasti kaapeista. Hyvää, mutta ei silti mennyt meillä ykköspastojen joukkoon. Plussana, että aineet löytyvät meiltä kaapeista lähes aina ja pasta on nopea valmistaa. Potkua olisimme kaivanneet vähän lisää, eli seuraavalla kerralla lisäämme ainakin chilin määrää.


AVOKADOPASTA

2 valkosipulin kynttä
1/2 punaista chiliä
1 limetti
2 kypsää avokadoa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
kourallinen lehtipersiljaa
(kourallinen korianteria, ei nyt ollut)
1 dl raastettua pecorinoa
1 dl raastettua parmesaania
loraus oliiviöljyä
*
täysjyväspagettia
vettä keittämiseen
suolaa
*
parmesaania
mustapippuria

1. Keitä pasta suolatussa vedessä al dente, eli napakan kypsäksi
2. Valmista kastike pastan kiehuessa suoraan tarjoilukulhoon. Hienonna valkosipulit (lisäsin toisen kynnen) pieneksi, hienonna chili, raasta limetin kuori (oma sovellus) ja purista mehu. Hienonna yrtit. Raasta juustot. Halkaise avokadot, poista kivi, pyöräytä avokadonpuolikkaat ruokalusikalla irti kuoresta ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi
3. Laita kaikki aineet kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita
4. Valuta pasta lävikössä , ota desi keitinvettä talteen. Kaada keitinvesi kastikkeen sekaan, lisää pasta ja sekoita. Viimeistele parmesaaniraasteella ja mustapippurilla

1 kommentti:

  1. Sama juttu meillä, teimme viikko sitten ensimmäistä kertaa avokadopastaa. Eipä siitä tullut meidänkään suosikkipasta, mutta nyt on testattu, ehkä vielä joskus uudestaan omilla muutoksilla :)

    VastaaPoista