lauantai 8. maaliskuuta 2014

Brunssikananmunia

Kananmuna on hyvä raaka-aine. Se muuntuu moneksi ja runsasproteiinisena pitää nälän pitkään loitolla. Nopea munakas on pelastanut monta kiireistä lähtöä. Lapsuudesta mieleeni on jäänyt makumuisto kesäisestä munakkaasta, joka viimeisteltiin pinnalle saksitulla tuoreella tillillä. Pitääkin kokeilla sitä tulevana kesänä. Lauantaiaamupäivän brunssia pääsi tänään maustamaan kaapista löytynyt chevre. Chevren suolaisuutta taittamaan valmistin salsan avokadoista ja tomaateista


CHEVREMUNAKAS JA AVOKADOSALSA

avokadosalsa:
2 avokado
2 tomaattia
1/2 punaista chiliä
1 valkosipulinkynsi
1/2 pieni punasipuli
sormisuolaa, mustapippuria
1/2 limetti
basilikaa

1. Aloita salsan valmistamisella. Halkaise avokadot, poista kivi, ota avokadonliha ruokalusikan avulla kuoresta ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi tomaatti. Kuori ja hienonna sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna se
2. Sekoita kuutioidut ja hienonnetut aineet kulhossa, raasta sekaan limetin kuori ja purista mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele basilikalla. Nosta kylmään maustumaan

munakas:
8 kananmunaa
1 dl kermaa
ripaus suolaa
ripaus cayennepippuria
100g chevreä
rypsiöljyä paistamiseen


1. Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma ja sekoita munien rakenne rikki. Mausta suolalla ja cayennepippurilla
2. Kuumenna paistinpannu kuumaksi, lisää öljy ja kaada munamassa pannulle. Sekoita puuhaarukalla, kunnes massa alkaa hyytyä. Murustele chevreä munakkaan koloihin , ja laita kansi päälle hetkeksi, jotta chevre sulaa.
3. Tarjoile avokadosalsan ja ruisleivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti