lauantai 21. syyskuuta 2013

Vegeherkuttelua

Kukkakaalia ja perunaa yhdistettynä curryyn, eli kasviscurry on yksi lempiruuistani. Kukkakaali on muutenkin koko perheen lempiaineksia, neiti pitää siitä eniten lempeissä keitoissa.  Teini taas rakastaa sienillä kuorrutettua kukkakaalia.  Tässä Glorian ruoka&viinistä kopioidussa reseptissä kukkakaali yhdistetään curryyn keitossa. Alkuruokatarjoilu vaatii vähän näpertelyä, mutta arkisesti kukkakaalin nuput voisi lisätä keiton sekaan. Shottikokoisia annoksia tulee kahdeksalle.

KUKKAKAALISHOTTI 
JA BASILIKALLA MAUSTETUT KUKKAKAALIN NUPUT

keitto:
1/2 kg kukkakaalia
1 purjo
rypsiöljyä
3 tl vihreää currytahnaa
8 dl vettä
kasvisliemikuutio
1 limetin mehu
2 tl ruokosokeria
suolaa
(1/2 dl vodkaa)

1. Poista kukkakaalista kanta ja irrota nuput. Leikkaa purjosta kanta pois, halkaise ja huuhtele, sekä viipaloi
2. Kuullota purjoa pari minuuttia rypsiöljyssä, lisää currytahna ja jatka kuullottamista minuutti. Lisää vesi, kasvisliemikuutio ja kukkakaalinuput. Keitä 20 minuuttia kunnes nuput ovat pehmenneet
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Terästä makua limetin mehulla, sokerilla ja suolalla. Lisää halutessasi vodkaa. Maista ja tarjoile kukkakaalinuppujen kanssa

kukkakaalinuput:
1/2 kg kukkakaalia
vettä keittämiseen
kasvisliemikuutio
rypsiöljyä
2 tl vihreää currytahnaa
2 rkl limetin mehua
1 tl ruokosokeria
sormisuolaa
1 dl hienonnettua basilikaa

1. Poista kukkakaalista kanta ja irrota nuput. Keitä nuput kasvisliemellä maustetussa  vedessä napakan kypsiksi vajaa viisi minuuttia. Valuta nuput siivilässä
2. Kuumenna öljy pannussa, lisää currytahna ja kukkakaalinuput. Paista käännellen kolme minuuttia. Viimeistele limetin mehulla, sokerilla, ripauksella sormisuolaa ja basilikalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti