sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Syksyisiä makuja

Vaikka ulkona edelleen tuntuu liki kesäiseltä ovat ateriat muuttuneet syksyisemmiksi. Terassin grilli on saanut olla rauhassa ja yhä useammin ateria tai ainakin sen osa on valmistunut uunissa. Syksystä ovat kertoneet myös raaka-aineet ja maut aterioissa. Nyt näitä makuja edustivat punajuuri ja suppilovahvero, jotka maustavat mureketta Maku-lehden 4/13 ohjeen mukaisesti.  Itse jaksoin  flunssaisena juuri ja juuri valmistaa murekkeen ja yrittäjä valmisti lisäkkeeksi perunamuusia. Tästä viime sunnuntain ateriasta riitti jälleen lämmitettävää myös viikolle. Yhtenä päivänä jälkikasvu lämmitti murekkeen loput ja muusia ja riittipä muusista vielä perunarieskoihin ja purjoperunakeittoonkin. Murekkeen ohjetta olen vähän määrien osalta muokannut, ja seuraavalla kerralla lisään punajuuren määrää, sillä olisin kaivannut enemmän punajuuren makua

SUPPILOVAHVEROMUREKE LINDSTRÖMIN TAPAAN

1 dl (ruis)korppujauhoja
1 dl vettä
1 sipuli
rypsiöljyä
2 dl etikkapunajuuria raastettuna
800g naudan jauhelihaa
3 kananmunaa
3 rkl pieniä kapriksia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia/ rosmariinia

täyte:
2 dl kuivattuja suppilovahveroita ja vettä liottamiseen
(tai 1 1/2 l tuoreita)
150g purjoa
rypsiöljyä
tuoretta timjamia tai rosmariinia
100g sinihomejuustoa

1. Laita täytteen sienet veteen likoamaan jos käytät kuivattuja sieniä
2. Laita korppujauhot veteen turpoamaan. Hienonna yrtti ( timjami tai rosmariini)
3. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota rypsiöljyssä
4. Lisää korppujauhoihin kuullotettu sipuli, punajuuri, jauheliha, kananmunat, kaprikset sekä mausteet. Sekoita taikinaksi ja nosta viileään vetäytymään
5. Valmista täyte. Purista sienistä neste pois, leikkaa pienemmäksi ja kuullota pannulla. Halkaise ja huuhtele purjo ja leikkaa viipaleiksi. Hienonna yrtti. Lisää purjo ja yrtti  sipulien sekaan, anna hautua hetki
6. Taputtele jauhelihataikina leivinpaperille levyksi. Levitä sienitäyte jauhelihalevylle ja murustele päälle sinihomejuusto
7. Kääri levy rullalle kääretortun tapaan leivinpaperin avulla. Jätä mureke leivinpaperin sisään ja nosta uunipellille
8. Paista 200-asteessa 40-45 minuuttia. Viipaloi tarjolle 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti