sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Suomi kohtaa Aasian?

 Tavallisesti sunnuntaisin nautimme koko perhe yhdessä päivän myöhäisen lounaan, tänään (kuten ei viime aikoina muutenkaan) siihen ei ollut mahdollisuutta.  Teinin osalta muutama edellinen viikonloppu on mennyt tulevan kauden golfkisoihin kategoriaa hakiessa, eli kisoissa. Tänään teini heittelee frisbee-golfia Siltamäessä ja ruokailee siihen päälle kilparyhmän kavereiden kanssa golfkauden päätöksen merkeissä ja neiti on ollut lauantaista vartionsa kanssa partiokisailemassa Sipoonkorvessa. Aikuistenkin pitää kuitenkin syödä ja mielellään jotain "oikeaa ruokaa", tai muuten jääkaapin ovi käy illan mittaan liian ahkerasti. Yhdistin ateriaan koko perheen pitämiä itämaisia makuja ja teiniä lukuun ottamatta kaikkien rakastamaa kaalia. Perinteisten suomalaisten kaaliruokien kanssa tarjotaan usein puolukkasosetta. Tässä ruuassa sama efekti saadaan kuivatuilla karpaloilla. Nyt keitin lisäkkeeksi basmatiriisiä. Hiilihydraatteja tarkkaileva voi jättää sen pois. Koska osittain mentiin sillä mitä kaapeista löytyi mittasuhteet eivät ole tarkkoja. Ohje on neljälle, ilman riisiä kahdelle-kolmelle. Tuloksena on


KAALI-KANANPOJANJAUHELIHAPAISTOS ITÄMAISIN MAUSTEIN

2 valkosipulin kynttä
2  banaani-salottisipulia
3 cm inkivääriä
2 pientä chiliä
rypsiöljyä
400g kananpojan jauhelihaa
n.3 tl kalakastiketta
n.3 rkl soijakastiketta
vettä
300g valkokaalia
1 tl kurkumaa
2 dl pakastemaissia
1 dl kuivattuja karpaloita
4 vartta kevätsipulia
*
basmatiriisiä

1. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuori salottisipulit ja leikkaa neljään lohkoon, viipaloi lohkot. Hienonna chilit. Kuori ja raasta inkivääri
2. Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä hetki rypsiöljyssä, lisää kananpojan jauheliha ja paista  seos murumaiseksi
3. Suikaloi kaali
4. Mausta jauhelihaseos kalakastikkeella ja soijalla, lisää loraus vettä ja kaalit sekä kurkuma. Sekoita hyvin ja hauduta kannen alla puoli tuntia
5. Viipaloi kevätsipuli
6. Kääntele jäiset pakastemaissit ja karpalot paistokseen. Anna maissien lämmitä ja karpaloiden pehmetä viitisen minuuttia. Lisää kevätsipuli ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa kalakastiketta, tai soijaa. Tarjoile basmatiriisin kanssa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti