sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Sunnuntain alkuruoka

Pikkuneiti ihastui kovin taannoiseen maa-artisokka pyreeseen. Jo silloin oli tarkoitukseni oli alunperin tehdä alkuruuaksi keittoa, mutta laiskuus voitti. Korjasin vahingon viime sunnuntaina. Teini ei pyreeseen ihastunut, mutta keitosta pidimme kaikki. Keitto on tehty muistissa olevalla reseptillä, mutta lisukkeet ovat Glorian R&V:n numerosta 8/2010

MAA-ARTISOKKAKEITTO

600g maa-artisokkia
salottisipuli
1 iso jauhoinen peruna
rypsiöljyä
1/2 kasvisliemikuutiota
 8 dl vettä
 2 dl kermaa
muskottia, valkopippuria (suolaa)
*
3/4 dl pekaanipähkinöitä
4 viipaletta ilmakuivattua kinkkua
saksanpähkinäöljyä

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori peruna ja lohko pienemmäksi. Kuori maa-artisokat ja leikkaa muutamaan osaan
2. Kuumenna rypsiöljyä kattilan pohjalla ja kuullota sipulia hetki. Lisää perunalohkot ja maa-artisokat. Kaada päälle vesi ja lisää liemikuution puolikas. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä, n 20 minuuttia
3. Valmista lisäkkeet keiton kiehuessa. Paahda kinkkua ja pähkinöitä kuivalla pannulla pari minuuttia. Leikkaa kinkut suikaleiksi ja rouhi pähkinät
4. Kaada vesi pois (kulhoon, jotta jää talteen) ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää  puolet vedestä ja kerma, mausta muskotilla ja valkopippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.  Jos keitto tuntuu paksulta, voit lisätä keitinlientä
5. Kokoa annokset. Laita lautasille keittoa ja päälle kinkkusuikaleita ja pähkinää,  lirauta vähän saksanpähkinäljyä pinnalle 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti