lauantai 19. maaliskuuta 2011

Herkuttelua

Perheen teinin suosikkijälkiruoka on vuosia ollut suklaafondant. Nyt taitaa creme brulee viedä voiton, mutta edelleen etsin täydellistä suklaafondantreseptiä. Tämä resepti on hyvä, tekijälle vain sattui ajatusvirhe. Olin laittamassa toista desiä jauhoja, kun oivalsin ohjeessa puhutun ruokalusikallisista. Virhe korjattiin aloittamalla alusta ja tekemällä toinen taikina ilman jauhoja ja yhdistämällä taikinat. Sitruslisäke oli mukava, tosin ohjeen mukaan tehtynä hieman liian makea. Ohje Glorian R&V 2/2011. Marinoitujen appelsiinien vaihtoehtona lisäkkeenä oli vadelmasorbettia (olisiko ollut Carte Dòr ?), varsin hyvää kuitenkin.
Suklaafondant ja vadelmasorbettia
Suklaafondant ja marinoituja appelsiineja


                SUKLAAFONDANT JA SITRUSLIKÖÖRISSÄ MARINOIDUT APPELSIINIT

120g tummaa suklaata (vähintään 70% kaakaota)
85 g huoneenlämpöistä voita
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 huoneenlämpöistä munankeltuaista
2/3 dl ruokokidesokeria
3 1/2 rkl vehnäjauhoja
*
30g voita
1 1/2 rkl tomusokeria
1. Voitele muffinipellin 6 koloa voilla. Jauhota vuuat tomusokerilla
2. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää voi sulan suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi
3. Lisää kokonaiset munat yksitellen koko ajan sekoittaen seokseen
4. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahto suklaaseokseen varovasti lastalla nostellen. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti. Nostele taikina vuokiin, jätä 1/4 vuoasta täyttämättä. Peitä pelti kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli
5. Nosta kylmä vuoka 200 asteiseen uuniin, paista n 12 minuuttia (kiertoilmauunissa  10 minuuttia)
 MARINOIDUT APPELSIINIT
2 appelsiinia
1 dl vastapuristettua appelsiinimehua
3 rkl muscovadosokeria
2 rkl sitruslikööriä

1. Leikkaa appelsiineista kuoret, leikkaa hedelmäliha irti kalvoseinamistä lohkoiksi
2. Mittaa mehu ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5-7 minuuttia, tai kunnes seos hieman sakenee. Lisää appelsiinilohkot ja likööri. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään ja tarjoile fondatin lisäkkeenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti