perjantai 18. maaliskuuta 2011

Perunaa ja lammasta

Jälleen kerran kaikki tämän kuukauden puolella kuvatut ruuat odottavat bloggaamista tietokoneen uumenissa. Onneksi ovat päätyneet sinne asti, tavallisesti ne viruvat kamerassa. Kävin kuvia läpi ja nyt pitäisi muistella reseptit. Hommaa helpottaa se, että osa resepteistä on kuluvan otettu suoraan Glorian R&V:stä tai Maku-lehdestä. Tämä resepti on omaa tuotantoa, joskaan ei klassikkona oma keksintö.


VALKOSIPULIPERUNAT JA KARITSAN PAAHTOPAISTI 

VALKOSIPULIPERUNAT:
1 kg perunoita
valkosipulia maun mukaan (nyt 6 kynttä)
pari salottisipulia
rypsiöljyä
n 2 dl kermaa
suolaa, mustapippuria


1. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipulit. Voitele uunivuoka ja lado vuokaa kerroksittain perunaviipaleita ja sipuleita. Mausta. Kaada vuokaa reilu puolet kermasta vuokaan
2. Paista 175 asteessa n 50-60 minuuttia, lisää puolessa välissä loppu kerma jos tarpeen

KARITSAN PAAHTOPAISTI :

1-2 karitsan paahtopaistia/ ruokailija
*
marinadi:
1 rkl hunajaa
 1rkl dijonsinappia
loraus soijakastiketta
mustapippuria
tuoretta rosmariinia
valkosipulia
 1 dl rypsiöljyä

1. Kuori ja murskaa pari valkosipulinkynttä ja riivi yhden rosmariinin oksan lehdet. Sekoita   hunaja, sinappi ja soija kulhossa. Lisää valkosipuli ja rosmariini. Kierrä sekaan muutama kierros mustapippuria myllystä. Lisää rypsiöljy ja sekoita. Lisää sekaan paahtopaistit ja anna maustua niin kauan kuin aikaa on (tunnista vuorokauteen) jääkaapissa
2. Paista paahtopaisteihin väri pannulla ja siirrä uuniin kypsymään valkosipuliperunoiden kaveriksi vajaaksi kymmeneksi minuutiksi. Laita lihaan paistomittari. Liha on mukavan rosee lämpötilan ollessa 54 astetta ja se voidaan nostaa kymmeneksi minuutiksi folion alle lepäämään ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti