torstai 24. maaliskuuta 2011

Sunnuntailounas

Turhan usein lihan lisäkkeeksi tulee laitettua perunoita jollakin tapaa, riisiä tai pastaa. Vaikka kaikki juurekset kuuluvat suosikkeihimme, niiden käyttö rajoittuu usein porkkanoihin. Osansa tähän on kauppojen valikoimilla. Palsternakkaa ja selleriä myydään pieniä palasia kelmuun käärittynä. Toinen ääripää  on kolmenkilon säkki, joissa myydään ainakin lanttuja. Sunnuntain pääruokaa täydensi haalea salaatti yhdestä lempijuureksestani, punajuuresta.


PUNAJUURI-AURAJUUSTOSALAATTI
1 kg punajuuria
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
1/3 pakettia Aura Gold juustoa
rucolaa
pinjansiemeniä

1. Kuori punajuuret. Pienet voi jättää kokonaisiksi, isot puolittaa tai lohkoa neljään osaan. Laita punajuuret uunivuokaan, lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele mausteet ympäri punajuuria. Paista 175-asteessa reilu puoli tuntia
2. Paahda pinjan siemenet pannulla
3. Ota vielä napakat punajuuret uunista ja murusta juusto päälle, sekoita
4. Laita tarjoiluvadille reilusti rucolaa, nosta punajuuret keoksi ja ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet. Viimeistele annos oliiviöljyllä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti