lauantai 7. elokuuta 2010

Aniksen vivahde

Kesäisten perunasalaattien sarja jatkuu. Tämä salaatti on kopioitu jo aiemmin tänä kesänä käytetystä mm valkoinen sangria ja grillattu kesäkurpitsa Maalaisunelman kesäruokalehdestä. Salaattia maustavat fenkolit ovat yksi lempivihanneksiani. Valitettavasti fenkolireseptini rajoittuvat vain muutamaan ja tämä tuo mukavasti yhden reseptin lisää. Alkuperäisessä ohjeessa fenkoli käytetään raakana, minä keitin sitä pari minuuttia, muitakin aineita ja mittasuhteita on muokattu. Salaatin seurana tarjottiin piparjuurella maustettua uunilohta.


LÄMMIN PERUNA-FENKOLISALAATTI

600g varhaisperunoita
nippu kesäsipulin varsia
1 1/2 dl isoja kapriksia
1 punainen chili
2 pientä fenkolia
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl valkoista balsamicoa
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl hienonnettua persiljaa
1 dl kuumaa lihalientä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
*
1/2 dl hienonnettu persiljaa päälle

1. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi ja lohko paloiksi perunoiden ollessa vielä kuumia
2. Leikka kesäsipulin varret ohuiksi viipaleiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja keitä reilu minuutti
3.Sekoita kaikki aineet suurella vadilla varovasti keskenään ja koristele persiljalla. Tarjoile vielä lämpimänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti