sunnuntai 8. elokuuta 2010

Makumuisto

Alkukesän työmatkalla Saksassa söin herkullisia sesaminsiemenissä kieriteltyjä tonnikalavartaita. Perjantai-iltana vietimme perheen kesken iltaa kotona ja lämpimänä iltana mikään raskaampi ruoka ei houkutellut. Ei kyllä sen puoleen ruuanlaittokaan.  Tarkoitus oli grillata nopeasti äyriäisiä ( jättiravun pyrstöjä ja kampasimpukoita) sekä ananas-persikkavartaita. Rapuja sulamaan ottaessani huomasin kuitenkin tonnikalapihvejä  ja otin niitäkin yhden kullekin sulamaan. Resepti kehittyi matkan varrella ja muita aineksia varten rakennetun marinadin aineksia pääsi maustamaan soijakastiketta, johon tonnikalaa sai dipata.  Leikkasin pihvit muutamaan osaan kuutioksi, tarkoituksena lisätä vartaisiin, mutta laiskuuttani en niitä varrastikkuihin työnnellytkään vaan grillasin nopeasti kaikilta sivuilta. Palat on leikattu vasta lautasella viipaleiksi pihviveitsellä. Kunnollisella veitsellä olisi tullut siistimpi tulos ja ohuempia viipaleita. Pihvit olisi toki voinut grillata kokonaisinakin.




GRILLATTUA TONNIKALAA JA MAUSTEISTA SOIJAKASTIKETTA

tonnikalaa
*
1 osa soijakastiketta
1 osa oliiviöljyä
*
sesaminsiemeniä
*
soijakastiketta
tuoretta inkivääriä
valkosipulia
tuoretta punaista chiliä
sitruunankuorta

1. Leikkaa paksut tonnikalapihvit kuuteen kuutioon. 
2. Valmista marinadi sekoittamalla soijakastike oliiviöljy. Anna tonnikalan marinoitua 30 minuuttia
3. Valmista dippikastike. Sekoita hienonnettua inkivääriä, valkosipulia, chiliä ja raastettua sitruunankuorta maun mukaan soijakastikkeeseen
4. Ota tonnikalakuutiot marinadista  ja kuivaa talouspaperiin. Grillaa kuumalla parilla väri kaikille sivuille. Tonnikalan pitää jäädä sisältä punaiseksi. Kierittele grillatut kuutiot sesaminsiemenissä.
5. Leikkaa viipaleiksi ja dippaa syödessä soijakastikkeeseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti