perjantai 6. elokuuta 2010

Salonkikelpoista?

Olen jo tainnut mainita, ettei broileri kuulu raaka-ainesuosikkeihini. Varsinkin rintafileille saa tehdä ihmeitä, jotta niihin saa makua ja mehevyyttä. Perheen miehet toivat kauppareissullaan näitä ei niin mieleisiä rintafileita grillattavaksi. Kun mielestäni epäonnistunut ostos oli ensin haukuttu, oli aika miettiä miten siitä valmistetaan ruokaa. Hyvät perusmaut, grillistä väriä pintaan ja lyhyt haudutus - fileistä kuoriutui aivan salonkikelpoinen ruoka. Alkuperäisessä ohjeessa mausteet (basilika ja parmesaani) laitettiin fileen päälle ja komeus käärittiin serranoon ja grillattiin. Haudutus on oma ideani ja oikeastaan jutun juju. Valitettavasti en muista alkuperäisen ohjeen lähdettä


BROILERIA BASILIKAN KERA (6:lle)

6 broilerin rintafileetä
reilusti basilikaa
parmesaania
suolaa
mustapippuria
paketti pekonia
murunen kanaliemikuutiosta
kiehuvaa vettä

1. Nuiji fileet ohuemmiksi
2. Hienonna basilika ja raasta n 1 dl parmesaania
3. Mausta fileet molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Laita jokaisen filee päälle reilusti basilikaa (osa basilikasta saa jäädä haudutusliemeen) ja nokare parmesaania. Taita fileet kahtia ja kääri ympärille pekoniviipale tai pari
4. Grillaa fileet molemmin puolin hyvän värisiksi (kts. kuva) ja nosta (grillin ylätasolle mahtuvaan) uunivuokaan. Kaada vuokaan 2 dl kiehuvaa vettä ja murusta sekaan nokare kanaliemikuutiosta, lisää myös loput basilikat (n 1dl). Hauduta fileitä kunnes tikulla kokeiltaessa sisältä tuleva neste on kirkasta, tähän meni meidän grillissämme 15 minuuttia. Sekoita haudutuslientä välillä pari kertaa ja valele fileiden päälle. Liemi toimii hyvin kastikkeena , joko sellaisenaan tai maizenalla suurustettuna. Lisukkeeksi voi keittää riisiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti