sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Viime syksyn sienisaaliista

 Miniä kertoi tekevänsä lauantaina vierailleen kanttarellipastaa. Siitä innostuneena minäkin katsoin montako pussia kanttarelleja on vielä pakastimessa. Olihan niitä. Yksi sulamaan meille ja yksi mukaan Helsinkiin teinineitiä varten. Neidille ohjetta etsiessäni huomasin, etten ole koskaan blogannut kermaisen kanttarellipastan ohjetta.  Se on niitä tavallisia ruokia, jotka tehdään aineksia mittailematta ja niistä aineista, joita kotoa löytyy. Neitiä varten yksi ohje talteen. Oikea kirjoitusasu on muuten kantarelli, mutta kanttarellikin kelpaa, ja sitä minäkin käytän.


KANTTARELLIPASTA
(kahdelle)

sipuli
valkosipulinkynsi
kanttarelleja (litra tuoreita tai pussi pakastettuja)
paketti pekonia (Lidlin kuutiot on käteviä)
rypsiöljyä
1/2 kanaliemikuutiota (jos on) ja desi vettä
2 prk kuohukermaa
suolaa, mustapippuria
ripaus cayennepippuria
(persiljaa /timjamia)
*
pastaa n 100g/ ruokailija
*
parmesaania

1. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna kanttarellit
2. Paista pekonia pannulla, kunnes se alkaa rapeutua. Lisää sipulit ja kanttarellit. Jatka paistamista muutama minuutti välillä sekoittaen
3. Jos käytät kanaliemikuutiota, lisää se ja desi vettä. Kiehauta
4. Lisää 2 desiä kermaa, ja anna kiehua miedolla lämmöllä pasta keittämisen ajan. Sekoita välillä
5. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja ripauksella cayennepippuria (tai chilirouhetta- vain vähän!) Lisää kermaa jos kastike on liian paksua, anna kiehua vielä hetki
6. Lisää keitetty pasta kastikkeeseen, sekoita. Kokoa annokset ja tarjoile parmesaanin kanssa

Valmistusaika 30 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti