maanantai 20. kesäkuuta 2022

Kotimaista parsaa

 Ostin REKOsta 2 nippua kotimaista, Salustaipaleen tilan parsaa. Parsat oli kerätty REKO-päivän aamulla. Ulkomaisesta parsasta joskus puoletkin on puisevaa pitkän säilytyksen jälkeen. Näissä hinta oli korkeampi, mutta olipa koko parsakin syötävää. Eikä pelkästään syötävää, vaan älyttömän hyvää. Rakenne oli rapea ja maku kuin olisi syönyt herneitä tangon muodossa. Aikomukseni oli tehdä salaattia, mutta laiskuus voitti enkä jaksanut etsiä tai kehitellä ohjeita. Ensimmäisen nipun grillasin ja toisesta tein risottoa.
PARSARISOTTO
(kahdelle pääruokana)

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
nippu kotimaista parsaa
2 dl risottoriisiä
rypsiöljyä
1 dl valkoviiniä
kana- tai kasvislientä
suolaa
1 dl vastaraastettua parmesaania
*
voita
raastettua sitruunankuorta

1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi. Säästä nuput vähän pidemmiksi paloiksi
2. Kuullota sipuleita pari minuuttia rypsiöljyssä, lisää riisi ja sekoittele kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada viini sekaan ja anna kiehahtaa
3. Lisää parsaviipaleet, kauhallinen lientä ja ripaus suolaa. Sekoita kunnes liemi on imeytynyt. Lisää uusi kauhallinen lientä, ripaus suolaa ja sekoita kunnes liemi on imeytynyt. Toista kunnes riisi alkaa olla napakan kypsää ja parsoissa on vielä purutuntuma
4. Sekoita parmesaani risottoon ja anna risoton levätä sillä aikaa kun kiehautat parsannuput. Laita pieneen kasarii parsannuput, nokare voita ja raastettua sitruunankuorta/ sitruunamehua ja tilkka vettä. Kiehauta, kunnes nuput vähän pehmenevät. Tee annokset ja nosta parsannuput annosten päälle

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti