BLINIT
taikina:
4 dl kermaviiliä
25g tuorehiivaa
2 dl tattarijauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
*
1 1/2 dl kevytmaitoa
1 rkl voita sulatettuna
1 tl suolaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmuna valkuainen
paistamiseen voita
lisäkkeeksi: muikun- ja kirjolohenmätiä, smetanaa, punasipulia, tonnikalamössöä, katkarapuskagen, suolakurkkuja ja hunajaa
1. Valmista taikinan ensimmäinen osa. Lämmitä kermaviili kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkuun murennettu hiiva, jauhot ja sokeri. Anna käydä huoneenlämmössä yön yli (8-12t)
2. Sekoita seuraavana päivänä taikinaan kuuma maito, voisula, suola ja keltuainen
3. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele taikinaan
4. Paista blinipannulla voissa paksuhkoja blinejä. Jotta blinit kypsyvät myös sisältä, lämpö saa olla mieto (minun 3-asteikkoisella hellallani käytin 1 1/2) Blini on valmis käännettäväksi, kun sen pinta alkaa kuplia ja blini tuntuu pysyvän kasassa. Lisää voita aina blinin kääntämisen jälkeen. Ja kahdella tai useammalla pannulla homma sujuu vähän nopeammin....
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti