sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Jälkiruokaa blineille

Blinit ovat varsin tuhtia ruokaa. Ensin luulee, että kyllähän näitä muutamia menee. Todellisuus iskee vastaan viimeistään, kun toisesta blinistä on puolet jäljellä. Jotkut urheat ovat kuulemma syöneet neljäkin (?) Jälkiruoka saa siis olla raikas. Tämä marenkinen herkku  ei ole ihan kevyimmästä päästä, mutta tuntuu kepeän raikkaalta ja on nopea esivalmistella ja tarjoilla sitten kun aika on sopiva. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, ne on hyvä kiehauttaa nopeasti



HELPPO MARENKI-VADELMAJÄÄDYKE
(8 annosta)

400g pakastevadelmia
120g marenkeja
2 kananmunaa
4 rkl tomusokeria
4 dl kuohukermaa

1.  Kiehauta vadelmat (2 minuuttia). Soseuta jäähtyneet vadelmat
2. Vatkaa kanamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma toisessa stiassa
3. Musrkaa markegit karkeaksi jauheeksi
4. yhdistä vadelmasose, marenkimurska, ja vaahdot kevysetsi sekoittaen
5.  Täytä pienet annosvuuat (tai kahvikupit) seoksella. Nosta pakastimeen seuraavaan päivään (vähintään 5 tuntia). Nosta vuuat pakastimesta 15 minuuttia ennen tarjoilua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti