CREME NINON
(alkukeittona seitsemälle)
600g pakasteherneitä
pari kevätsipulinvartta
pieni salottisipuli
8 dl kasvislientä
2 dl kuohuviiniä
1 dl rasvatonta maitoa
suolaa, mustapippuria
1. Kuori ja hienonna salottisipuli, hienonna kevätsipulit. Keitä sipuleita ja herneitä kasvisliemessä kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla
2. Soseuta keitto tehosekoittimella. Jos haluat aivan sileää keittoa, painele keitto tiheän siivilän läpi. Painelusta jääneet herneet voi käyttää vaikka sämpylätaikinaan. Tähän asti voi valmistella etukäteen
3. Nosta keitto kuumenemaan, kaada sekaan kuohuviini. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kuumenna maito ja vaahdota sauvasekoittimella. Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin ja jaa maitovaahto pinnalle, sekoita kevyesti ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti