tiistai 3. maaliskuuta 2015

Pieni paniikinpoikanen.

Viime sunnuntaisen lounaan aloitti  hernesosekeitto, hienommin creme ninon. Jättämällä usein saostajana käytetyn perunan pois ja korvaamalla kerma rasvattomalla maidolla, lopputulos on myös keveä. Keiton hento vihreä väri vei todella ihanasti kohti kevättä. Creme ninon sopisi hyvin vaikka pääsiäisen alkukeitoksi. Keittelin ja soseutin keiton jo lauantaina ja sunnuntaina oli vain tarkoitus lämmittää keitto, ja lisätä mukaan kuohuviini ja vaahdotettu maito. Nostin kattilan hellalle ja käänsin selkäni, mielestäni vain hetkeksi. Ja eikös keitto kiehahtanut hellalle. Vieraat olivat liki ovella, joten pieni paniikinpoikanen meinasi yllättää. Onneksi keitto ei sentään palanut pohjaan ja sitä jäikin riittävästi. Tämä keitto sopisi juhlavaksikin alkukeitoksi


CREME NINON
(alkukeittona seitsemälle)

600g pakasteherneitä
pari kevätsipulinvartta
pieni salottisipuli
8 dl kasvislientä
2 dl kuohuviiniä
1 dl rasvatonta maitoa
suolaa, mustapippuria

1. Kuori ja hienonna salottisipuli, hienonna kevätsipulit. Keitä sipuleita ja herneitä kasvisliemessä kymmenisen minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla
2. Soseuta keitto tehosekoittimella. Jos haluat aivan sileää keittoa, painele keitto tiheän siivilän läpi. Painelusta jääneet herneet voi käyttää vaikka sämpylätaikinaan. Tähän asti voi valmistella etukäteen
3. Nosta keitto kuumenemaan,  kaada sekaan kuohuviini. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kuumenna maito ja vaahdota sauvasekoittimella. Kaada keitto pieniin kahvikuppeihin ja jaa maitovaahto pinnalle, sekoita kevyesti ja tarjoile

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti