tiistai 31. maaliskuuta 2015

Jälkiruokaa vaikka Pääsiäiseen

Pääsiäistä kohti mennään vauhdilla. Lomailin neidin kanssa viime viikon ja itsetehdyt kortit korvattiin tänä vuonna kaupasta ostetuille. Jotka nekin lähetin äsken viimetipassa. Toivottasti ehtivät perille. Pääsiäislammas on meillä perinteisesti tarjottu kastikkeen seassa pastan kanssa , mökillä kun ollaan. Jos säät ovat suosineet, olemme saattaneet grillata karitsan sisäfileetä tai paahtopaistia. Tänä vuonna grillaaminen taitaa jäädä väliin ja kevyen ruskistuksen jälkeen paahtopaistit pääsevät kastikkeeseen hautumaan. Jälkiruuissa sitävastoin ei ole muodostunut perinteitä. Olemme tehneet keksitikkareita, tai vain nauttineet runsaasti suklaamunia.  Mökkioloissakin onnistuva, helppo ja maukas jälkiruoka syntyy kolmesta raaka-aineesta; kermasta, sokerista ja sitruunoista. Klassikkoreseptin ohje Glorian ruoka& viinistä.

LEMONPOSSET
(4-6)

4 dl kuohukermaa
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 dl sitruunanmehua
1/2 sitruunan raastettu kuori

1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Anna kiehua kolme minuuttia. Lisää sitruunanmehu ja sekoita. Kaada tarjoiluastioihin ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi
2. Tarjolle tuotaessa raasta pinnalle sitruunankuorta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti