tiistai 3. maaliskuuta 2015

"Virallinen sunnuntailounas"

Teinin tyttöystävä istuu meillä ruokapöydässä suhteellisen usein, mutta perhettä emme ole tavanneet, ainakaan virallisesti. Sunnuntaina oli sitten se virallinen hetki, tyttöystävän äiti ja sisko sunnuntailounaalla. Vaikka rakastan ideointia ja ateriakokonaisuuksien pohtimista, nyt mukana oli vähän haastettakin. Tarjottavien piti olla mieluusti etukäteen valmistettavia, jotta aikaa jää seurusteluun. Vaikeuskerrointa ei saanut olla liikaa ja maunkin olisi oltava kohdallaan. Kokonaisuudenkin piti sopia yhteen. Aloitin pääruuasta, ja kun elettiin vielä talvikauden loppua, valinta päätyi blineihin. Tuhtien blinien jälkeen, jälkiruuaksi kaipaa jotain raikasta. Päädyin jäädykkeeseen, sen kun pystyi tekemään etukäteen. Perjantaina tein blinitaikinan. Lauantaina tein jäädykkeen ja paistoin blinit. Jotain tuntui puuttuvan - alkuruoka.  Keitto olisi kevyttä ja senkin voisi tehdä etukäteen. Googlailun tuloksen päädyin hernesosekeittoon eli creme ninoniin. Vaikka kaikki tarjottavat olivat varsin helppoja valmistaa, pientä haastetta toi se, etten ollut niitä tässä muodossa ennen tehnyt. Kaikki onnistui kuitenkin nappiin, menusta tuli yhtenäinen kokonaisuus ja mautkin olivat kohdallaan. Ja mikä tärkeintä virallisuudesta ei ollut tietoakaan. Ohjeet seuraavat.


SUNNUNTAIMENU

Creme ninon
*
Blinit 
muikun- ja kirjolohenmätiä, smetanaa, punasipulia
katkarapuskagen
tonnikalamössöä
suolakurkkuja ja hunajaa
sitruunaa
*
Marenki-vadelmajäädykkeet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti