lauantai 17. toukokuuta 2014

Pikatarjottavaa yllätysvieraille

Aluksi pitäisi kysyä, onko nykyisin edes yllätysvieraita? Nykyisin kaikki kasvokkain tapahtuva yhteydenpito ystävien kesken vaatii kuukausia aiemman kalenterien yhteensovittamisen sekä huolellisen menun suunnittelun.Onneksi aina joskus saa puhelinsoiton; "olemme teidän nurkillanne, sopisiko poiketa". Kysymys aiheuttaa paniikin; siivottiin viimeksi kuukausi sitten, ja vaikka pidän ruokablogia, meillä ei ole mitään tarjottavaa. Ja oikeasti ne ystävät keskisestä Suomesta eivät tule selvittämään millä tahdilla meillä siivotaan tai arvostelemaan muutenkaan. Tarkoituksena on vain tavata pitkästä aikaa. Keväinen nopea tarjottava syntyy valmiista voitaikinalevyistä, vuohenjuustosta ja mansikoista.


VUOHENJUUSTO-MANSIKKANELIÖT
(10kpl)

1 pkt valmiita voitaikinalevyjä (pakaste)
100g kittipintaista vuohenjuustoa
20 isoa mansikkaa
mustapippuria
tuoretta timjamia
hunajaa
kananmuna


1. Leikkaa voitaikinalevyt kahtia. Leikkaa vuohenjuusto ja mansikat viipaleiksi
2. Laita jokaiselle voitaikinapalalle pari vuohenjuustoviipaletta ja 2 viipaloitua mansikkaa. Rouhi päälle pari kierrosta mustapippuria myllystä (varovasti, ettei tule liikaa!), nypi päälle muutama timjaminlehti ja lirauta vähän hunajaa. Voitele reunat kananmunalla ja paista leivonnaiset 225-asteessa noin 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti