keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Parsaa, kananmunaa ja pizzaa

Vuosi sitten äitienpäivän alla neiti ja minä luimme samaa ruokalehteä ja kiinnitimme molemmat huomiota pizzaohjeeseen, jossa täytteessä oli parsaa ja kananmunaa. Vinkkasin silloin neidille, että tuossa olisi kiva ohje vaikka äitienpäiväaamiaiselle. Ohje hävisi jonnekin ja jäi silloin toteuttamatta. Aineet kuitenkin jäivät mieleen ja nyt varmasti suuresti soveltaen tämä ohje päätyy toteutukseen. Yrittäjä, joka markkinoidessaan aikoinaan kahvikoneita matkaili paljonkin Italiassa työn puolesta, sanoi nähdessään minun rikkovan kananmunia pizzojen päälle syöneensä vastaavaa pizzaa Italiassakin. Tällä pizzalla on siis joku oikea nimikin, nyt kutsun sitä


PARSA-KANANMUNAPIZZA

2 dl  vettä
15 g tuorehiivaa 
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 4 dl durumvehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä

täyte:
nippu vihreää parsaa
parmesaania
mozzarellaa
3 kananmunaa
valkosipulinkynsi
(kuivattu) punainen chili
parmankinkkua 
rucolaa/ herneenversoja
oliiviöljyä

1. Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeria ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot ensin vispaamalla ja loput käsin vaivaten, sekoita lopuksi mukaan öljy. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan nousta puoli tuntia
2. Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen ja nosta kolme uunipeltiä uuniin kuumenemaan
3. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois. Keitä parsoja 2 minuuttia ja halkaise ne pitkittäin. Raasta parmesaania noin 2 desiä
4. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli jokainen pala leivinpaperin päällä pyöreäksi
5. Levitä parmesaaniraaste pizzoille, lisää halkaistut parsat. Revi mozzarella pizzojen päälle. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja jaa pizzojen päälle. Leikkaa chili pieneksi ja jaa pizzojen päälle. Riko vielä jokaisen pizzan keskelle kananmuna ja vedä pizzat leivinpapereineen kuumalle pellille
6. Paista viisi minuuttia, kananmunankeltuaisen pitää jäädä pehmeäksi
7. Viimeistele pizzat parmankinkulla, rucolalla ja/tai herneenversoilla sekä lirauksella oliiviöljyä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti