lauantai 10. toukokuuta 2014

Äitienpäivän alla

Näin äitienpäivän alla lähes jokaisen ruokakaupan edustalla on marjanmyyjä kojuineen. Ostimme jo alkuviikosta pari rasiaa mansikoita, jotka söimme sellaisenaan jälkiruuaksi. Neiti iski heti perjantaina silmänsä viikonloppua varten ostamaani isompaan mansikkalaatikkoon ja kysyi saisiko hän käyttää niistä muutaman. Neiti hääti meidät muut keittiöstä ja kutsui puolen tunnin kuluttua takaisin. Tuloksena oli ihastuttava jälkiruoka, joka sopisi pieneksi aamuyllätykseksi äitienpäivän aamunakin. Mansikoiden koristelu onnistuu pienemmiltäkin, kunhan suklaan sulatuksessa on isompi apuna.



SUKLAAMANSIKAT JA JÄÄTELÖÄ

muutama iso mansikka/ henkilö
tummaa suklaata
valkoista suklaata
jäätelöä
orvokinkukkia

1. Kiehauta vesi vedenkeittimellä ja kaada laakeaan kulhoon. Paloittele suklaat kuumuutta kestäviin pienempiin kulhoihin ja nosta kulhot yksi kerrallaan isompaan kulhoon vesihauteeseen. Varo, ettei suklaan sekaan mene vettä. Sekoittele välillä. Kastele mansikat joko valkoiseen tai tummaan suklaaseen. Anna suklaan jähmettyä vähän ja kastele lusikan pää toisen väriseen suklaaseen ja tee pieniä tipluja suklaan päälle. Nosta kylmään jähmettymään
2. Ota jäätelöstä pallo lautaselle, lisää muutama suklaamansikka. Koristele orvokilla tai muulla syötävällä kukalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti