sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Nopeasti valmista

Vaikka viime vuonna karpalosatomme jäi huonoksi, on pakastimessa silti useampi rasiallinen marjoja. Nyt kevättalvella on hyvä aika hyödyntää kotimaisia vitamiineja ja tyhjentää samalla pakastinta tulevan kesän saaliita varten. Vähälumisina talvina olemme mökillä poimineet karpaloita suoraan viereiseltä suolta kinuskikastikkeen kaveriksi. Nyt marjat pääsivät muffineiden maun antajaksi. Toinen makuparista oli pikkuneidin suosikki, kookos. Ohje on mukaelma Glorian ruoka&viinin uusimmasta numerosta.

KARPALO-KOOKOSMUFFINIT

1tlk (400g) kookosmaitoa
1dl juoksevaa margariinia
2 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 dl (pakaste)karpaloita

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi
3. Jaa taikina vuokiin muffinipellille. Annoksesta tulee 12 muffinia
4. Paista muffineja noin 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti