sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Vohveliraudalle lisäkäyttöä

Meillä paistetaan vohveleita säännöllisen epäsäännöllisesti, tavallisesti isän toimesta aamiaiselle. Myös blinejä teen noin kerran vuodessa. Miten en ole osannut yhdistää näitä kahta? En ennen kuin luin Hesarin ruokatorstaista Henri Alenin vinkin. Pakkohan tätä oli kokeilla.  Vastedes taidamme ottaa vohvelipannun esiin bliniaikaankin, sen verran siistiä homma oli. Vohveliblinit tuntuivat myös paljon aitoja serkkujaan kevyemmiltä.  Täytteitä voi miettiä omien mieltymysten mukaan. Tällä kertaa blinivohveleiden kaveriksi pääsi katkaraputäyte ja niin ikään Hesarista mätimousse. Molempia täytteitä jäi runsaasti, mutta ne maistuvat myös leivän päällä. 


TILLILLÄ MAUSTETUT BLINIVOHVELIT 
(10 blinivohvelia)

4 dl kermaviiliä
20g hiivaa (2/5 palaa)
2 tl hienoa sokeria
3 dl tattarijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl maitoa
40g voita
1 1/2 tl suolaa
2 rkl hienonnettua tilliä
*
paistamiseen (kirkastettua) voita

1. Lämmitä kermaviili kattilassa kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, sokeri ja puolet molemmista jauhoista. Anna taikinan kohota 40 minuuttia
2. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset. Laita maito ja voi pieneen kasariin, anna maidon lämmitä ja voin sulaa. Lisää taikinajuureen maito-voiseos, loput jauhot, keltuaiset, tilli ja suola. Sekoita lopuksi mukaan vaahdotetut valkuaiset
3. Voitele vohvelipannua ja paista blinivohvelit. Tarjoile heti mieleisieni täytteiden kanssa


MÄTIMOUSSE

150g mätiä (nyt siianmätiä)
1 1/2 dl smetanaa
2 tl konjakkia
mustapippuria

1. Valuta mädistä ylimääräinen neste pois
2. Vatkaa smetana kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele mukaan mäti ja konjakki. Mausta mustapippurilla


KATKARAPUTÄYTE

500g katkarapuja
1/2 dl hienonnettua tilliä
1 banaanisalottisipuli
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl majoneesia
1 dl smetanaa

1. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita katkaravut, sipuli, tilli ja sitruunankuori. Lisää majoneesi ja smetana. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti