tiistai 12. helmikuuta 2013

Kastiketta kalalle

Tein viikonloppuna ostoksia kaupassa, jossa en tavallisesti asioi. Ostoslistalla oli mm herneitä. Ensin minut ohjattiin hyllylle, jossa oli hernekeittoa purkissa ja seuraavaksi ohjattiin pussissa olevan hernekeiton luo. Hernekeittoa  oli kyllä tulossa, mutta halusin valmistaa sen itse. Kuivatut herneetkin löytyivät lopulta ja sain keiton valmiiksi.Hernekeittoa tehdessä kannattaa ottaa esiin suurin kattila, sillä keittoa voi myös pakastaa. Ohje löytyy täältä. Siitä ei nyt enempää, sillä tämä postauksen aihe ei liity herneisiin vaan sunnuntaiseen kastikkeeseen. Pääruuaksi tein haukimureketta ja sen kanssa viini-voikastiketta, tai ranskalaisittain beurre-blanc. Ei kovinkaan vaikea valmistaa, mutta vaatii huolellisuutta. Raikastin makua muutamalla tipalla sitruunan mehua.

VIINI-VOIKASTIKE eli  BEURRE-BLANC

1 banaanisalottisipuli
3 rkl valkoviinietikkaa
3rkl kuivaa valkoviiniä
2 rkl kuohukermaa
125 g voita
ripaus suolaa
ripaus pippuria
sitruunanmehua

1. Kuori ja hienonna sipuli. Laita sipulisilppu, etikka ja valkoviini pieneen kasariin ja keitä kokoon kunnes lientä on jäljellä 2rkl
2. Lisää kerma ja keitä kuplivaksi kunnes nesteen määrä on hieman vähentynyt
3. Leikkaa voi kuutoiksi ja poraa sauvasekoittimella kuutio kerrallaan kastikkeeseen. Ota kattila välillä pois liedeltä jos seos tuntuu kuumentuvan liikaa. Mausta suolalla ja (valko)pippurilla. Lisää lopuksi maun mukaan sitruunamehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti